آویشن در آنتی اکسیدان، سرطان و التهاب
قابلیت آویشن در آنتی اکسیدان، سرطان و التهاب
قابلیت آویشن در آنتی اکسیدان، سرطان و التهاب
قابلیت آنتی اکسیدان گیاه آویشن :
در این مقاله سعی داریم تا شما را با قابلیت آنتی اکسیدان ، ضد سرطان و ضد التهاب آویشن آشنا کنیم.
در یک آزمایش از گیاه آویشن وحشی (Thymus serpyllum) مشخص شد که عصاره آویشن وحشی از فعالیت آنتی اکسیدان مناسب برخوردار میباشد.
مطالعات نشان دادند که آویشن همانند یک آنتی اکسیدان از بدن در برابر سالخورده شدن محافظت مینماید و موجب تأخیر در وقوع آن میشود.
قابلیت آویشن در آنتی اکسیدان، سرطان و التهاب
نتایج پژوهشی نشان دادند که ترکیبات شیمیایی موجود در آویشن میتواند موجب بی اثر کردن و زدودن رادیکالهای آزاد شده و با این روش باعث تأخیر در بروز نشانه ها و عوارض سالخورده شدن شود.
اثرات آنتی اکسیدان آویشن در مقادیر مختلف و کاربردهای دارویی و غیر دارویی دارای اهمیت بسیاری میباشد.
قابلیت آویشن در آنتی اکسیدان، سرطان و التهاب
دانشمندان در دهه 1970 کشف کردند که بدن انسانها به روش با ثباتی به خلق رادیکالهای آزاد میپردازد و این موضوع باعث ایجاد تنش اکسیداتیو میشود زیرا مکانیسم حذف آنها توسط آنتی اکسیدان دفاعی بدن کفایت نمیباشد.
با توجه به اینکه تنش اکسیداتیو در بروز بسیاری از بیماریهای انسانی دخالت دارد ، بنابراین مصارف عوامل آنتی اکسیدان طبیعی از اهمیت بسیار زیادی در جلوگیری از بیماریهای مزمن برخوردار میباشد.
به عنوان مثال حضور مقادیر کمی از آنتی اکسیدان که به عنوان نگهدارنده در مواد غذایی وجود دارد ، میتواند از اکسیداسیون چربیهای موجود در آنها جلوگیری کند.
قابلیت آویشن در آنتی اکسیدان، سرطان و التهاب
برخی بررسی ها نشان دادند که روغن فرار و عصاره گیاه آویشن از قابلیت آنتی اکسیدان قوی برخوردار میباشند بطوریکه در طی یک آزمایش که بر روی موشهای خانگی مسن برای آزمایش چگونگی محافظت از اسید های چرب غیر اشباع مرکب (poly unsaturated fatty acids) انجام گرفت حاکی از آن بود که روغن آویشن به نحو بارزی به بروز اثرات آنتی اکسیدان پرداخت که در این میان نقش اساسی را ترکیبات شیمیایی زیر بر عهده داشتند :
(1) کارواکرول
(2) تیمول
(3) فنلهای ترپن
مشخص شده است که ترکیبات فلاونوئیدی موجب افزایش ظرفیت آنتی اکسیدان و بسیاری دیگر از اثرات مفید برای احراز و حفظ سلامتی بدن انسانها میشود.
ترکیبات فلاونوئیدی موجود در گیاه آویشن به قرار زیر است :
(1) اپیژنین
(2) نارینگنین
(3) لیوتئولین
(4) تیمونین
قابلیت آویشن در آنتی اکسیدان، سرطان و التهاب
مطالعات آزمایشگاهی روغن که بر روی روغن فرار گیاه آویشن انجام گرفت بیانگر آن بوده است که این روغن از فعالیتهای آنتی اکسیدان قوی برخوردار میباشد.
در این باره مشخص شد که فلاونوئید موجود در روغن فرار گیاه آویشن از آزاد شدن ” آنیون سوپر اکسید ” جلوگیری کرده و به این ترتیب از ” اریتروسیت ها ” (erythrocytes) یعنی گلبولها یا گویچه های قرمز خون در برابر تنش اکسیداتیو محافظت مینماید.
قابلیت آویشن در آنتی اکسیدان، سرطان و التهاب
قابلیت ضد سرطان گیاه آویشن :
ترکیبات شیمیایی موجود در گیاه آویشن به جهت گوناگونی ساختاری دارای طیف وسیعی از فواید دارویی نظیر اثرات ضد سرطانی میباشد و از جمله اینکه فلاونها از اثر بخشی های زیر برخوردار میباشند :
(1) جلوگیری از تقسیمات سلولی
(anti-proliferetive)
(2) جلوگیری از رشد و گسترش نئوپلاسمها
(anti- neoplastic)
(( نئوپلاسم : رشد جدید و غیر طبیعی بخشهایی از بدن با ویژگیهای سرطانی ))
قابلیت آویشن در آنتی اکسیدان، سرطان و التهاب
قابلیت ضد التهاب گیاه آویشن :
دانشمندان معتقدند که ترکیب شیمیایی اپیژنین موجود در گیاه آویشن میتواند باعث بروز موارد زیر شود :
(1) وقوع خاصیت ضد التهاب
(anti-inflammatory)
(2) افزایش ترشح آنزیمهای آنتی اکسیدان
(anti-oxidant enzymes)
قابلیت آویشن در آنتی اکسیدان، سرطان و التهاب
ارزیابی آزمایشگاهی به منظور غربالگری چندین نوع از روغنهای فرار برای تعیین اثرات ضد التهاب آنها حاکی از آن بوده است که روغن آویشن میتواند از بیوسنتز ” پروستاگلاندین ” (prostaglandin) جلوگیری کند.
(( پروستاگلاندین ها : یک گروه از ترکیبات لیپیدی دارای فعالیتهای فیزیولوژیک هستند که دارای اثرات “شبه هورمونی ” در حیوانات میباشند که در بسیاری از بافتهای بدن انسانها و حیوانات یافت میشوند ، این ترکیبات که حاوی 20 اتم کربن هستند از طریق واکنشهای آنزیمی از اسید چرب ” آراچیدونیک اسید” مشتق شده و باعث افزایش انقباضات رحمی میگردند))
تیمول و کارواکرول به بروز اثرات ضد التهاب از طریق جلوگیری از سنتز ” پروستاگلاندین “عمل میکنند.
(( پروستاگلاندینها از انواع اسیدهای چرب موجود در بدن انسان از جمله مایع جنسی مردانه یا “منی” هستند که این مواد در واقع جزو ترکیبات لیپیدی و دارای فعالیتهای فیزیولوژیکی مهم میباشند . پروستاگلاندینها که اغلب در اندامهای بدن انسانها و حیوانات وجود دارند و دارای اثرات شبه هورمونی میباشند و این مواد که دارای مولکولهای با 20 اتم کربن و یک حلقه 5 کربن بوده و از طریق فعالیتهای آنزیمی از اسید چرب ” اسید آراچیدونیک ” مشتق میگردند.))
قابلیت آویشن در آنتی اکسیدان، سرطان و التهاب
یک بررسی آزمایشگاهی نشان داد که ماده کارواکرول موجود در گیاه آویشن از خواص بارز زیر برخوردار میباشد :
(1) ضد التهابی(anti-inflammatory)
(2) آنتی اکسیدانی (anti-oxidant)
(3) آنتی نوسیسیپتیو (anti-nociceptive)
آنتی نوسیسیپتیو همان واکنش بدن از طریق حسگرهای سیستم عصبی دربرابر صدمات زیر میباشد :
(1) مواد شیمیایی مثل : فرمالین و کاپسایسین
(2) صدمات مکانیکی مثل : بریدگی و ضرب دیدگی
(3) تغییرات شدید دما مثل : سرما و گرما